Thursday, September 5

Posted by asYDhia on 15:50 No comments
Kerabu hasil air tangan my mum

Simple menu yang pasti ramai orang kecur air liur...so sedap makan dengan nasi putih tanpa lauk pun dah ok...Bahan-bahan so simple tak perlu nak teruk-teruk...

1. Mangga muda 2 biji bersaiz sederhana besar
2. Cabai burung dalam 15 putik dipotong halus
3. Bunga kantan 2 kuntum dihiris halus (ambik yang belum kembang)
4. 1 biji bawang besar dipotong nipis
5. Garam, aji dan cukup rasa (ikut kesesuaian)
6. Gula (ikut kesesuaian)

Buat senang jer parutkan isi mangga tadi halus-halus, nak lagi senang guna pemarut, masukkan cabai burung, bunga kantan dan semua perasa yang dikatakan.Kemudian gaul rata dan sedia untuk dihidang. Boleh dimakan bersama nasi putih yang masih berasap.

My mum tak guna cuka or air limau sebab nanti kerabu tu akan jadi basah sebab gula yang kita letakkan. Selamat mencuba :)
Categories: ,

0 comments:

Post a Comment