Masakan paling mudah janji kenyang perut namanya...
Bahan yang digunakan:
1) 500gram kacang buncis (dipotong sederhana nipis)
2) 1 biji cabai masak (dipotong halus)
3) 1 bawang kecil dipotong hiris
4) 5 hati ayam dipotong sederhana (boleh digantikan dengan isi ayam)
5) Sedikit minyak untuk menumis
6) Bahan perasa
Cara memasak:
1) Panaskan minyak dan tumis bawang bersama cabai masak sehingga naik bau
2) Masukkan hati ayam yang telah dipotong kecil dan kacau sehingga hati ayam separuh masak
3) Masukkan kacang buncis dan gaul rata
4) Pelahankan api dan biar sehingga kacang sedikit masak
5) Masukkan bahan perasa dan gaul rata dalam seminit dua
6) Tutup api dan sedia untuk dihidang
Mudahkan..selamat mencuba dan menjamu selera...sedap dimakan bersama nasi putih yang masih panas ^-^
Categories: sayur
0 comments:
Post a Comment