Bahan:
1. 1 paket maggie
segera (direndam sehingga lembut bersama air panas – tos dan asingkan)
2. 200gram
daging direbus dan dipotong nipis-nipis
3. ½ bawang
merah, 2 ulas bawang putih, ¼ halia (dihiris)
4. 2 serai
(dititik), 2 keping asam keping
5. Bahan
perasa - garam, aji, cukup rasa (ikut kesesuaian)
6. 4 cawan
besar air masak
Cara Buat:
1. Masukkan
air ke dalam periuk dan biar sehingga mendidih.
2. Masukkan
semua bahan ke dalam periuk dan masukkan bahan perasa.
3. Biarkan
sehingga mendidih dalam anggaran 5-10 minit.
4. Masukkan
maggi yang telah dicelur ke dalam mangkuk dan masukkan sup singgang.
^0^ ...Selamat
mencuba dan menjamu selera ...^0^
Categories: mee
0 comments:
Post a Comment