Bahan:
1. 1 ikat pucuk paku (diasingkan yang muda dan tua)
2. 1/2 Bwg
Merah, 1 biji cabai masak, 2 ulas bawang putih (dihiris halus)
3. Minyak
Masak (utk menumis)
4. 10 ekor udang (dibersihkan)
5. Sedikit air masak
6. Bahan
perasa - Gula, garam, aji, cukup rasa (ikut kesesuaian)
Cara Buat:
1. Panaskan minyak dan tumis bahan hiris sehingga naik bau
2. Masukkan bahan perasa
3. Masukkan pucuk paku dan gaul rata dan masukkan sedikit air masak untuk mencepatkan sayur menjadi lembut
4. Masukkan
udang dan gaul rata dan sedia di hidang (anggaran 4-5 minit)
^0^ ...Selamat mencuba dan menjamu selera ...^0^
Categories: sayur
0 comments:
Post a Comment